Παραλίες στη Σκόπελο!

 Καλωσήρθατε στη Σκόπελο ,το νησί με τις υπέροχες παραλίες.

Σταφυλος και Βελανιό: Οι πιο κοντινές (4χλμ) στη χώρα παραλίες, η μια οργανωμένη με μπαρ,ναυαγοσώστη, εστιατόριο, η άλλη ήρεμη μοναχική με θέα μόνο τους πευκόφυτους βράχους να φτάνουν έως μέσα στο νερό. Απίστευτο! Και όμως αυτή είναι η Σκόπελος των ονείρων σας και των ονείρων μας. Η πρόσβαση στο Στάφυλο γίνεται με Ι.Χ (μην το κατεβάζετε όμως κάτω τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο) και με συγκοινωνία (το λεωφορείο σας αφήνει 300μ από την παραλία και πρέπει να κατέβετε με τα πόδια).

Στο τέρμα του Σταφύλου υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στο Βελανιό στην υπέροχη αυτή παραλία που αποτελεί πόλο έλξης για τους γυμνιστές τουρίστες ήδη από τη δεκαετία του 80.

Η φύση συνεχίζει το θαύμα της δημιουργώντας στη διαδρομή προς Αγνώνταένα φυσικό σχίσμα, το δρακοντόσχισμα,εκεί όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Αγ. Ρηγίνος (πολιούχος του νησιού και μοναστήρι που αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε)κυνήγησε και σκότωσε το δράκο που βασάνιζε τους κατοίκους του νησιού. Δίπλα ακριβώς υπάρχει  μια σειρά από φυσικούς όρμους ο Αμάραντος στον οποίο οδηγεί ο χωματόδρομος αριστερά πριν τον Αγνώντα. Στο υπέροχο αυτό φυσικό τοπίο μπορείτε και σεις να παντρευτείτε αφήνοντας το νυφικό σας να ανεμίζει ανέμελα σαν της Μέριλ Στριπ στην ταινία Μαμμα Μια.

Ο Αγνώντας, μια μικρή παραλία με βότσαλο (8χλμ) από τη χώρα αποτελεί μια εύκολη λύση συνδυάζοντας ένα γρήγορο μπάνιο και υπέροχους ουζομεζέδες από τα παρακείμενα ουζερί. Εδώ θα φάτε καλαμάρια θράψαλα,φρέσκο ψάρι και νόστιμη αστακομακαρονάδα.             

Λιμνονάρι: Σε αυτή τη λίμνη του Άρη,με τα «“λιμνάζοντα» νερά, που απέχει μόλις 5 λεπτά από τον Αγνώντα καταλήγει στη θάλασσα άγριο φαράγγι το οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε κάνοντας snorkeling με το Skopelos Dive Center, το Καταδυτικό κέντρο της Σκοπέλου που είναι πια γεγονός.

Πάνορμος::Η πιο πολυσύχναστη παραλία με τα Λιναράκια στα δεξιἀ και το φυσικό λιμάνι BLO αριστερά,είναι γεμάτη από ομπρελοκαθίσματα (δωρεάν ) εστιατόρια και ξενοδοχεία. Αν βουτήξετε εδώ σε τέσσερα μόλις βήματα θα νιώσετε ότι είστε μεσοπέλαγα.

Οι  Αντρίνες είναι δύο μικρές παραλίες που βρίσκονται μετά τον Πάνορμο, στη θέση που είναι το Adrina hotel. Μπορείτε να κατεβείτε εκεί από το μονοπάτι που υπάρχει μετά τα συρματοπλέγματα.

Μηλιά::αυτἠ είναι η πιο όμορφη παραλία της Σκοπέλου και των Σποράδων.Έχει μεγάλη ακτογραμμή και μπορείτε να κινηθείτε είτε προς το beach bar για να δείτε από εκεί και το ηλιοβασίλεμα,είτε από την άλλη πλευρά μετά το βράχο για πιο μοναχικές στιγμές. Στην παραλία υπάρχει εστιατόριο και άνετο πάρκινγκ.

Καστάνι::είναι πλέον το επίκεντρο της προβολής του νησιού χάρη στην ταινία ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ. Μετά από αυτή η παραλία αξιοποιήθηκε τουριστικά και είναι ή πιο κοσμική του νησιού. Είναι μάλλον η πρώτη που θα επισκεφθείτε. Αμέσως μετά φτάνετε στα δωμάτιά μας και στην αγαπημένη μας (θα την λατρέψετε και σεις) το Hovolo, με τα λευκά βράχια και τα γαλάζια νερά,απέχει μόλις λίγα μέτρα από το koromilia-villa. Εδώ μπορείτε να γευτείτε την ανατολή και τη δύση του ηλίου μακριά από τον πολύ κόσμο και τον θόρυβο των οργανωμένων παραλιών. Κολυμπώντας μετά τον τεράστιο βράχο (στον οποίο μπορείς να αναρριχηθείς κιόλας) περνάς στις διπλανές παραλίες Φτελιά-ΝεράκιΕκατοπενηντάρι και Μεγάλο Πεύκο, όλες εξαίσιοι φυσικοί όρμοι που θεωρητικά μόνο οι «“σκαφάτοι «»έχουν το προνόμιο να προσεγγίζουν. Στην περιοχή μας επίσης μπορείτε να έχετε μια καταδυτική εμπειρία στο μπροστινό νησί , την Δασιά και στην σπηλιά «“γαλαρία»», μια φυσική διώρυγα που διασχίζει το νησί και μοιάζει με σκηνικό πειρατικής ταινίας. Η διαδρομή γύρω από τον κάβο θα σας κόψει την ανάσα, καθώς οι δύτες ίπτανται κυριολεκτικά μετέωροι μέσα σε ένα δάσος από μονόλιθους. Τα δωμάτια μας βρίσκονται επίσης στους πρόποδες του βουνού Δέλφη που μπορείτε να το περπατήσετε και να μπείτε και στο Αισθητικό Δάσος του.

Τέλος μετά το Έλιος υπάρχουν και άλλες παραλίες όπως οι Καλύβες, η Αρμενόπετρα ενω σε δέκα λεπτά μπορείτε να είστε στην Γλώσσα και από εκεί στις πολύ αξιόλογες βόρειες παραλίες του νησιού όπως στου Περιβολιού, στης Απεθαμένης, στου Χονδρογιώργη. Δεξιά πριν μπείτε στην Γλώσσα στρίβετε για το πιο γραφικό εκκλησάκι του Αι Γιάννη, το Καστρί όπου γυρίστηκε και η  περιβόητη ταινία.

Καλές Διακοπές !!